13 Eylül 2007 Perşembe

7 Protein Stratejisi

1. COK UZUN SÜRE AYNI PROTEİNİ KULLANMAYIN Örneğin uzun zamandır hep aynı proteini kullanıyorsanız (ör:whey) arasıra değişiklik yapmanız işe yarayacaktır.

2. EN İYİ PROTEİN En iyi proteini istiyor musunuz? Hangisi mi? Tabiki cevap hepsinden almak. Örneğin casein glutamin açısından zengindir ve emilimi uzun sürer, soya proteini ise isoflavini içerir ve laktoz içermez, whey proteini ise yüksek değerlerde BCAA içerir, ve yumurta yüksek kalileli protein içerir ve laktozsuzdur.

3.PROTEİN ALIMINIZI ARTIRIN Yeteri kadar protein aldığınızdan emin misiniz? Günlük aldığınız protein miktarını 50gr artırın ve bir ay sonra sonucu görün.

4.HER ÖĞÜNDE PROTEİN ALIN Eğer günde 4-6 öğün yemek yiyorsanız, aldığınız protein miktarını eşit olarark dağıtın. Örneğin 5 öğün yapıyorsunuz diyelim ve 200 gr protein alacaksınız. 5 öğün x 40 gr = 200gr pro

5.ZAMANINA UYGUN PROTEİN ALIN Örneğin antreman sonrasında cabuk emilen bir proteine ihtiyacınız olduğu için whey işinize yarayacaktır. Yatmadan önce ise yavaş emilen bir proteine ihtiyacınız olacaktır(ör:casein)

6.ANTREMANDAN SONRA 2'YE 1 ORANINDA KARB-PRO ALIN Antremandan sonra tüketeceğiniz karbonhidrat-protein miktarı 2/1 oranında olsun. Ör:60 gr karb.-30gr protein

7.DAHA FAZLA SU İÇİN Daha fazla protein, daha fazla nitrojen demek oluğu için bol bol su için.

Hiç yorum yok:

eXTReMe Tracker