13 Eylül 2007 Perşembe

Vucutta pozitif nitrojen dengesi

Vucutta pozitif nitrojen dengesini sağlamak için gün içerisinde yeteri kadar protein alınmalıdır. Burada en önemli nokta vücudunuzun ne kadar proteine ihtiyacı olduğudur. Genel kural şu şekildedir: Birçok vücut geliştirici vücut ağırlıklarının her 1 kilogramı için 2 gr protein alır. (Örneğin vucut ağırlığınızın 100 kg olduğunu varsayalım, kas inşa edebilmek için günlük alacağınız minimum protein miktarı 200 gr olmalıdır.)
Öyleyse protein almak için en iyi zaman nedir? Evet, vucudunuza protein almanız gereken en önemli zaman, hemen antrenman sonrasıdır.

Ayrıca uyumadan önce protein almakta işinize yarayacaktır, kaslar uyku sırasında kendilerini yeniledikleri için, uykudan önce alınan protein fayda sağlayacaktır. Ve tabiki sabah kahvaltısında, 8-10 saatlik bir uykudan sonra vucudunuz proteine aç olacaktır, kahvaltıyı göz ardı etmeyin.
Diğer önemli nokta ise; eğer günde 4-6 öğün yapıyorsanız, günlük protein alımınızı öğünlere eşit olarak dağıtmalısınız. Örneğin; vucut ağırlığınızın 100 kg olduğunu varsayalım, 200 gr protein alacaksınız, 5 öğün yapıyorsanız, her öğünde 40 gr protein almalısınız (40 gr x 5 öğün = 200 gr protein)

Kaynak:
www.ultimatenutrition.com

Hiç yorum yok:

eXTReMe Tracker